Acai bowls vind je tegenwoordig in veel horecagelegenheden. Er worden heerlijke bowls en smoothies mee gemaakt. Aangezien acai pulp moeilijk verkrijgbaar is in Nederland, wordt vaak acai poeder gebruikt. Jammer, want een bowl met acai pulp vind ik persoonlijk een stuk lekkerder! In Brazilië, waar de acai vandaan komt, maken ze het ook met açai pulp. Het leek me daarom leuk om het originele acai bowl recept met jullie te delen.

‘Maar hoe kom je dan aan die befaamde acai pulp?’ zal je misschien denken. Deze bestel ik gewoon online via Açai Bowl Amsterdam! De mannen achter dit concept verkopen 100% puur premium acai pulp. Reken maar dat je acai bowl net zo goed smaakt als in Brazilië.

Ingrediënten

  • 200 gram bevroren acai pulp van Açai Bowl Amsterdam
  • 1 banaan
  • een scheut plantaardige melk
  • toppings zoals granola, kokosrasp en vers fruit

Bereidingswijze

Doe de acai pulp in een blender met de banaan en een scheutje plantaardige melk zoals amandelmelk of havermelk. Zet de blender aan en meng het geheel tot een romige substantie. Serveer het in een Sustainibowl en verdeel de toppings over de acai. Je kunt hiermee eindeloos variëren, denk bijvoorbeeld aan verse aardbeien, plakjes banaan, een handjevol noten, chiazaad of pompoenpitten.

Heb jij wel eens een acai bowl gegeten?